Wednesday, December 12, 2012

mungkin sapa2 boleh bagi nasihat kat DIA

well hari ni aku nak cerita tentang satu benda yang semua orang rasai tapi dalam keadaan yang berbeza, it's about fear....... yes! semua orang rasai ketakutan dan tak terkecuali seorang budak ni.... sometime dia harap yang dia tengah bermimpi, dan dia harap bila dia sedar dia lain dari diri dia yang sekarang, dan ini mimpi dia, dia  takut pada semua benda tapi dia tak tahu?dia tak pernah bangun dari mimpi ngeri, dia harap bila dia bangun dia sebenarnya seorang yang berkeyakinan tinggi, berani bercakap, berhadapan dengan orang dan bagi pendapat, arghhh boogeman pembawa mimpi ngeri kepada setiap orang...... dia harap jake frost lelaki yang selalu bawa gembira pada dia boleh tunjukkan dia apa itu berani...... rise of the guardians dari cerita itu lah dia kenal tooth fairy, bunny easter, santa, jake frost dan boogeman meraka tak wujud tapi itulah yang buat dia rasa yakin, cerita tu banyak ajar dia untuk tak berselindung dibawah ketakutan sendiri..... tapi kadang-kadang dia tak dapat lawan ketakutan, dia nampak berani walaupun sebenarnya dia selalu takut pada bayangan dia sendiri, dan ketakutan tulah yang membuatkan dia takut untuk hadapi apa-apa yang ada di hadapan dia sama ada nyata atau tak nyata

Sunday, February 5, 2012

kawan2

yang ni nikita paling matang and paling boleh diharap



















ni juita paling gila..dan kuat gelak



















ni raihan,hoi perangai macam-macam....ada lagi nanty aku post ok.....



















Wednesday, January 25, 2012

   
hari ni aku nak citer pasal sibling-sibling aku yg aku sayang


ni haizq zufayri bin nordin........paling kecik dan paling lincah





















ni aishah aiman bt ab rahim....kadang-kadang dye suka sakat aku....tapi selalu pandai ambik hati aku






















ni nik nurin alisa bt zurizalazuan.....dye kadang-kadang merapu....aku pun x paham apa yang dye cakap















ni al-athirah auni bt al-fadzilah...yg ni ganas dan gila skit.....tapi hati tetap ada bunga


















yg ni macam pemalu tapi x...entah aku pun susah nak terangkan...apapun nama dia nur farah aqilah bt




















ada lagi tapi nanty aku post...

Wednesday, December 21, 2011

3.mei.2011

3.mei.2011


hah!baiklah kita sambung untuk kumpulan ketiga yang boleh dikatakan hot ,iaitu:


TND(ketuanya ialah amirul)
-bad
-cupak
-hazmi


diaorang satu-satunya kumpulan lelaki yang wujud dalam kalangan budak2 aku......ermmmm diaorang banyak couple ngan budak2 top iaitu kumpulan untitled...hehehehe

Friday, December 16, 2011

2.mei.2011

2.mei.2011


hah!antara jenis-jenis manusia yang ada dalam sekolah aku ialah kumpulan pelajar-pelajar,dia orang buat kumpulan sendiri,kita mulakan dengan kumpulan paling top hingga kumpulan yang biasa sahaja,kumpulan:


1.(untitled) itulah nama kumpulan diaorang,diwakili oleh 7 orang gadis iaitu:


1.syaza nur balqis
2.ezyan emira
3.syurah shahira
4.syida kamelia
5.wisha serina
6.zetty izzati
7.nur syazayani


ketuanya tidak diketahui


2.(Miss Whatever)kumpulan ini kedua top,diwakili 5 orang ahli yang kesemuanya perempuan,ketuanya juga tidak diketahui


1.julia ridhson
2.sally shahila
3.marsha sabrina
4.echa izyan
5.tyra atiqa


kumpulan yang lain nanti akan diberitahu,setakat ni 2 sahaja....

Thursday, December 15, 2011

my diary
1.mei.2011

HAI!!!NAMA AKU EFFA EFLIANA,INI DIARI PERTAMA AKU SEUMUR HIDUP,AKU LAHIR 17.5.1998,BERMAKNA TAHUN INI AKU FORM 1....AKU ADA TIGA ORANG ADIK - BERADIK.

1.MUHAMMAD ISKANDAR BIN KHAIRULHAIRI
2.EFFA EFLIANA BINTI KHAIRULHAIRI
3.HAZIM BIN KHAIRULHAIRI

ITULAH ADIK BERADIK AKU,NAMA AYAH AKU KHAIRULHAIRI,IBU AKU PULAK AZILAWATI,HAH!LUPA PULAK AKU BERSEKOLAH DI SEKOLAH TANJUNG INTAN,SEKOLAH NI SPECIAL SIKIT,SEKOLAH NI ADA 4 BIDANG SENI IAITU 

1.TEATER 

2. TARI

3.MUZIK

4.VISUAL

DAN SEKOLAH NI PELIK SIKIT,BUKANNYA PELIK MACAM MANA PUN TAPI SEKOLAH NI ADA MACAM-MACAM JENIS MURID DAN GURU,KALAU NAK TAHU APA JENIS TU...TUNGGU NANTI AKU CERITA.....