Wednesday, December 12, 2012

mungkin sapa2 boleh bagi nasihat kat DIA

well hari ni aku nak cerita tentang satu benda yang semua orang rasai tapi dalam keadaan yang berbeza, it's about fear....... yes! semua orang rasai ketakutan dan tak terkecuali seorang budak ni.... sometime dia harap yang dia tengah bermimpi, dan dia harap bila dia sedar dia lain dari diri dia yang sekarang, dan ini mimpi dia, dia  takut pada semua benda tapi dia tak tahu?dia tak pernah bangun dari mimpi ngeri, dia harap bila dia bangun dia sebenarnya seorang yang berkeyakinan tinggi, berani bercakap, berhadapan dengan orang dan bagi pendapat, arghhh boogeman pembawa mimpi ngeri kepada setiap orang...... dia harap jake frost lelaki yang selalu bawa gembira pada dia boleh tunjukkan dia apa itu berani...... rise of the guardians dari cerita itu lah dia kenal tooth fairy, bunny easter, santa, jake frost dan boogeman meraka tak wujud tapi itulah yang buat dia rasa yakin, cerita tu banyak ajar dia untuk tak berselindung dibawah ketakutan sendiri..... tapi kadang-kadang dia tak dapat lawan ketakutan, dia nampak berani walaupun sebenarnya dia selalu takut pada bayangan dia sendiri, dan ketakutan tulah yang membuatkan dia takut untuk hadapi apa-apa yang ada di hadapan dia sama ada nyata atau tak nyata